Közélet

Nyáron az éjszakai klubok zárva maradnak Ibizán

A turizmusáról, mint fő bevételi forrásáról, ismert sziget gazdaságát megroppantotta a koronavírus-járvány okozta bevételkiesés.

DJ-k, klubtulajdonosok, és bulizók tömegei teszik keresztbe az ujjaikat és fohászkodnak, hogy a nyári klubszezon Ibizán elindulhasson – derül ki a BBC anyagából. A helyi sajtó értesülései szerint a Baleár-szigetek önkormányzatának döntése alapján

az éjszakai szórakozóhelyek legkorábban csak jövő évben nyithatnak ki.

Az önkormányzat nem fogja feloldani a korlátozásokat amíg gyógymódot nem találnak a koronavírusra. A legnagyobb klubok közül kettő, a Hi Ibiza és az Ushuaia a közösségi médián keresztül tudatta, hogy

idén nyáron már nem nyitnak ki, minden bulit jövőre halasztanak.

Illusztráció. Fotó: AFP

A közlemény szerint történetük legnehezebb kihívásával szembesülnek, de ez csak jobban erősíti ama eltökéltségüket, hogy 2021-es szezonban még nagyobb bulikat rendezzenek.

16 éves korom óta ez az első alkalom, hogy nem tudom, hogy mihez fogok kezdeni.

- mondta el a lemezlovas-producer Skream a BBC Radio 1 Newsbeat-nek. Az évnek eme szakaszában Ibizán és a környéken zenél.

„Ez durva. Senki nem tudja, hogy mi történik. Aggódom a klubért, a személyzetért, és mindenki másért, aki az éjszakai szórakoztatóiparban dolgozik.”

State of Trance nyitóbuli 2019-ből, a pult mögött Armin Van Buuren-nel:

https://www.youtube.com/watch?v=V-EyQ5vk360

A turizmusáról, mint fő bevételi forrásáról, ismert sziget gazdaságát megroppantotta a koronavírus-járvány okozta bevételkiesés. Néhány klubtulaj azért még abban reménykedik, hogy egyes októberi rendezvényeikre talán még értékesíteni tudnak belépőket. Ez egy régóta várt bejelentés volt, és az éjszakai szórakoztatóipar legtöbb szereplője azt szorgalmazta, hogy

a helyek a távolságtartás szabályainak betartásával kapjanak engedélyt az újranyitásra.

A tilalom kiterjed a nagyobb fedett helyszínekre,

de nem ad pontos iránymutatást a kültéren lévő vízparti szórakozóhelyekkel kapcsolatban.

Wayne Lineker, aki O Beach Ibiza tulajdonosa, nemsokkal az önkormányzati határozat után posztolta, hogy „ők itt vannak, és remekül fogják érezni magukat„. A lemezlovas Skream még hozzátette, hogy az embereknek türelmesnek kell lenniük, hogy elérjék az ”alagút végén lévő fényt„.

 

tilalom DJ éjszakai élet techno klub Ibiza koronavírus BBC
Kapcsolódó cikkek