Közélet

Az ingyenes KRESZ- és nyelvvizsga is segíti a családtervezést

Egy kutatásból kiderült: tízből nyolc kisgyerekes anya szerint a munkába állás és a gyerekek születése teszi szükségessé igazán, hogy volán mögé üljenek.

Újabb segítséget kapnak a magyar emberek ahhoz, hogy gyermeket vállalhassanak

– mondta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért stratégiai elnökhelyettese a Magyar Nemzetnek. Molnár Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy

az ingyenes KRESZ- és nyelvvizsga lehetőségét július elsejétől kiterjesztették a cseden, gyeden és gyesen lévőkre, jövő nyártól pedig a csecsemőgondozási díj összege a korábbi hetven százalékról a bruttó fizetés száz százalékára emelkedik.

Fotó: AFP

Az ingyenes KRESZ- és nyelvvizsga lehetősége amellett, hogy a mindennapokban segíti a családokat, jelentősen elősegíti majd azon szülők munkaerőpiaci érvényesülését, akik kisgyermekük nevelését követően térnek vissza a munka világába

– mondta a lap hétfői számában megjelent cikkben Molnár Balázs, aki úgy értékeli: az utóbbi tíz évben folyamatos építkezés zajlik a családbarát Magyarország megteremtése érdekében.

Azzal kapcsolatban, hogy a korábbi hetven százalékról a bruttó fizetés száz százalékára nő 2021. július 1-jétől a csecsemőgondozási díj (csed) összege, a KINCS stratégiai elnökhelyettese elmondta: mind az akcióterv, mind az új intézkedés jelentősen csökkenti annak az esélyét, hogy Magyarországon azért ne szülessenek meg a vágyott gyermekek, mert az anyagi feltételek nem állnak rendelkezésre. Ezt látszanak visszatükrözni azok a pozitív számok is, miszerint folyamatosan nő a házasulandók és a gyermekek száma – tette hozzá.

nyelvvizsga KRESZ
Kapcsolódó cikkek