Közélet

Nyilvánosak a népligeti csarnok látványtervei

Az aréna koncertek, rendezvények helyszíne is lesz, mindemellett az összes létező teremsportág számára megfelelő szabványokkal rendelkezik majd.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a Facebook-oldalán tette közzé a 2022-es kézilabda Eb-re épülő népligeti multifunkcionális csarnok részletes látványtervét. A Magyar Kézilabda-szövetség elnöke szerint a sportág világszínvonalú otthont kap.

Most még csak képek, jövőre valóság ☝️

Íme Európa legnagyobb kézilabda arénájának látványterve❗️

A csarnok 20.022 fő...

Közzétette: Kocsis Máté2020. július 28., kedd

A csarnok elsősorban a 2022-es januári férfi kézilabda Eb-re épül. A létesítmény a tervek szerint 20 ezer nézőt lesz képes befogadni – később a sportesemények mellett többek között koncerteket és konferenciákat is rendezhetnek benne – írja a Nemzeti Sport.

Kocsis Máté a azt írja, hogy a csarnok több mint húszezer fő befogadására alkalmas,

az aréna nagy koncertek, rendezvények, kiállítások helyszíne is lesz, mindemellett pedig az összes létező teremsportág számára megfelelő szabványokkal rendelkezik majd, ide értve például a kosár- és röplabdát, a jégkorongot, teniszt és korcsolyát, de még bizonyos lovas- és motorosversenyeket is.

A lap felidézi, hogy Fürjes Balázs kormánybiztos korábban elmondta, hogy a csarnok üzemeltetése nem kerül egyetlen fillérjébe sem a magyar adófizetőknek.

 

Kiemelt kép: Facebook/Kocsis Máté

Magyar Kézilabda Szövetség
Kapcsolódó cikkek