Közélet

Orbán Viktor: nem ragadhat el minket a hév

Jelenleg jól van beállítva a koronavírus-járvány elleni védekezés szintje, és minden változtatás kockázatot jelentene, ezért „ne kockáztassunk, minden maradjon úgy, ahogy van” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A mostani állapot jó, stagnál a helyzet, és minden változás, amit esetleg tennénk, az magával hordozhatja a helyzet romlásának kockázatát, és ezt nem szeretnénk vállalni

– fogalmazott a kormányfő.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a miniszterelnök óvatosságra intett mindenkit, szavai szerint az az első, hogy a tervszerű, higgadt és kiszámítható védekezést nem szabad feladni.

Elmondása szerint a vírus még mindig itt van közöttünk,

és nem szabad, hogy elragadjon minket a hév, a nyár és a Balaton varázsa.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az állampolgároknak azt tanácsolta: aki külföldre akar menni, az lehetőleg zöld jelzésű országba látogasson. Emellett felhívta a figyelmet, hogy

a mai napig is több száz ember dolgozik azon, hogy kiszámítható módon működjön a védekezési rendszer.

Szerinte az ország jól teljesített a védekezés terén, és a második hullámra is fel vagyunk készülve.

Megsegítik a zenészeket

Kifejtette továbbá: a járvány miatt segíteni kell a könnyűzenével foglalkozóknak is, ezért a kormány elkülönített nekik több mint 5 milliárd forintot, és egy olyan program indul, amelyben garázskoncerteket rögzítenek, majd a média bemutatja őket. A keretből 800 millió forintot kifejezetten a cigányzenészek megsegítésére különítettek el.

A bajba jutott ágazatokat pedig fejlesztésekkel segíti a kormány.

zenészek támogatás Balaton koronavírus Orbán Viktor pandémia
Kapcsolódó cikkek