A budapesti éttermi piac 30-60 százaléka el fog tűnni – mondta Zsidai Roy étteremtulajdonos a Spirit FM-ben. Hozzátette, hogy jelenleg tízszeres a túlkínálat a magyar fővárosban.
Az ATV szemléje szerint az üzletemben a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsággal kapcsolatban elmondta:
mindenkinek az az érdeke, hogy életben tartsa a cégét, hogy később újra termelni tudjanak. A gasztronómiai szakember szerint legkorábban jövő tavasszal láthatjuk, hogy ki kezelte helyesen a válságot.
Zsidai Roy arról is beszélt, hogy
a lehető legrosszabbkor érte a turizmus-vendéglátást a leállás, hiszen mindenki éppen beruházott, hitelekkel van tele és növekedésre készült.
Hozzátette: Az éttermek jelenleg a tartalékaikat élik fel, hiszen a fővárosban a korábbiakhoz képest csupán 5 százalékos a kereslet. A több éttermet is üzemeltető vállalkozás tulajdonosa a műsorban azt is elmondta, hogy cégeivel készültek egy bizonyos mértékű piaci korrekcióra, ezért másfél éve nem nyitottak új éttermet.
Szenvedély és szakértelem
A budapesti csúcsgasztronómia az épített örökséggel, a kulturális és természeti értékekkel felülmúlja Prágát, de sok szempontból Bécset is utolérte – mondta a Manager Magazinnak Zsidai Zoltán Roy gasztroszakember.