Közélet

Csütörtökön tesztelik az M0-s Hárosi Duna-hídját

Iskolakezdésre újra az összes sávon haladhat a forgalom.

A Deák Ferenc (Hárosi) Duna-híd három szerkezeti egységből áll, a mederhídból, a budai- és a csepeli oldali ártéri hidakból. A hídon végzett átfogó vizsgálatok keretében, a BME Hidak és Szerkezetek Tanszéke által július végén elvégzett próbaterhelés adatai alapján a Csepel-szigeti ártéri híd szerkezetének egyik támaszánál további beavatkozás vált szükségessé, ennek megerősítése szerdán elkészül – közölte honlapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

Fotó: MTI / Illyés Tibor

A megerősítés ellenőrzésére csütörtökön, augusztus 27-én, a reggeli órákban a szakemberek próbaterhelést végeznek a Csepel-szigeti ártéri híd szerkezetén.

A terheléses célvizsgálat eredményei alapján, várhatóan augusztus 28-30. között végezheti el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a mindkét hídon 3-3 forgalmi sávos forgalmi rend kialakítását a 6 sz. főúti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt – közölte a NIF.

Iskolakezdésre újra az összes sávon haladhat a forgalom az M0-s Hárosi Duna-hídján

Az M0 autóút déli szektorának M1 autópálya felé vezető oldalán a folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme rövidesen lezáródik – közölte hétfőn a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

 

NIF útfelújítás
Kapcsolódó cikkek