Közélet

Megszegte a karanténszabályt egy magyar férfi Kambodzsában

A helyi hatóságok szerint a férfi többször is megszegte a karanténszabályt, csak azért, hogy festményeket vásároljon.

A kambodzsai egészségügyi minisztérium feltérképezte azt a kilencven embert, akivel a fertőzött férfi a fertőzéshez elegendő időt tölthetett – szúrta ki a HVG.

A 70 éves férfi Franciaországból érkezett Kambodzsába szeptember 13-án, az akkor adott mintája negatív lett. A helyi előírások szerint a következő 14 napot karanténban kellett volna töltenie, ám 16-án Phnom Penhből egy magántaxival Sziemreapba autózott, ahol a feleségével él. A taxisofőrje teszt előtt áll jelenleg – írja a Phnompenhpost.com.

A karantén 13. napján, pénteken a férfi átesett egy újabb teszten, amely már pozitív lett.

Amikor a hatóságok ellenőrizni akarták hogy a férfi betartja-e a karantén szabályait, nem találták szállásán. Ez pedig nem az első alkalom volt, amikor a karanténszabályt megsértette. Felesége társaságában elment festményeket vásárolni.

Emiatt az őket szállító tuk-tuk jármű vezetőjét is letesztelték, a kontaktkutatás részeként a hatóságok rendszeresen ellenőrzik a férfi által felkeresett üzletben dolgozók állapotát.

Angkor Wat
Fotó: Andrea Mancini/NurPhoto/AFP

A férfi feleségének tesztje negatív lett.

Szeptember 26-án a minisztérium arról számolt be, hogy megszökött a karanténból, amíg a teszt eredményeire vártak. A minisztérium azonban órákkal később bejelentette, hogy egy festmény vásárlása után hazatért.

További 84 embert keresnek tesztelés céljából.

 

járvány Kambodzsa festmény
Kapcsolódó cikkek