Közélet

Tízezrek tüntetnek Bangladesben Emmanuel Macron ellen

Franciaország hadban áll az iszlamista ideológiával – jelentette ki a francia belügyminiszter.

Több tízezren tüntettek Bangladesben pénteken azt követően, hogy az előző napi nizzai merényletre válaszul Emmanuel Macron francia elnök fogadalmat tett:

megvédi országa értékeit és a vallás szabadságát.

A muzulmán többségű Banglades fővárosában, Dakkában a tüntetők az utcán menetelve a francia termékek bojkottjára szólítottak fel.

Az általuk vitt táblákon a „világ legnagyobb terroristájának” nevezték a francia elnököt.

Egy tüntető, Akramul Hak úgy vélekedett, hogy Macron iszlámellenességet szít. „A francia elnök nincs tisztában az iszlám erejével. A muzulmán világ nem felejti el a mondatait. A muzulmánok felkelnek és egységet mutatnak majd” – tette hozzá.

MTI/AP/Mahmud Hossain Opu

Franciaország, amely Európa legnagyobb muzulmán közösségének ad otthont, hadban áll az iszlamista ideológiával

- jelentette ki a francia belügyminiszter.

Gerald Damarnin szerint nagy a valószínűsége annak, hogy még hevesebb támadások történnek az országban.

Pénteken több vezető is támogatásáról biztosította Macront. Scott Morrison ausztrál kormányfő gyáva és ádáz cselekedetnek minősítette a nizzai merényletet, amit a lehető legerőteljesebben el kell ítélni. Hozzátette, hogy osztja a francia elnök által említett értékeket, amelyek mellett ki kell állni.

Narendra Modi indiai kormányfő ugyancsak szolidaritást vállalt a francia elnökkel, egyben elítélte az erőszakot. Csütörtökön egy tunéziai férfi három emberrel végzett és többet megsebesített a nizzai Notre-Dame-bazilikában elkövetett késes merényletben.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek