Közélet

Egyre ködösebb időre számíthatunk

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon alakítja, az ország nagy részén borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk.

Közép-Európa fölött nagy méretű anticiklon helyezkedik el, amely a Skandináv-félszigettől a Kárpát-medencén át egészen a Balkán-félszigetig húzódik.

Területén borult, párás, tartósan ködös és derült, napos tájak egyaránt vannak.

Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de a borult vidékeken szitálás több helyen is előfordul. Ugyanakkor a Brit-szigetektől nyugatra többközéppontú ciklon található.

Hatására Nyugat-Európában főként a ciklonhoz tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, és eső, zápor, Izlandon és a Skandináv-félsziget északi tájain helyenként havazás is kialakul.

Kelet-Európa fölött szintén ciklon örvénylik, emiatt arrafelé is sok a felhő, és több helyen havazik.

Fotó: FERENC ISZA / AFP

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon alakítja, kedden már az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös időre számíthatunk.

Éjszaka a derült tájakon is köd képződik.

Kedden túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő lesz, legfeljebb néhol szakadozhat fel átmenetileg a rétegfelhőzet, valamint a magasabb hegyekben lehet napsütés.

A borult tájakon szitálás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 6 és 10 fok között alakul.

rétegfelhőzet időjárás Kárpát-medence ciklon köd
Kapcsolódó cikkek