Közélet

Huszonketten haltak meg a mexikói hurrikán által

Az Eta nevű hurrikán emberek ezreit sújtotta, házakat, utakat rombolt le, terméseket tett tönkre, pusztítása nyomán többen eltűntek.

Már 22-en meghaltak, további öt ember pedig eltűnt az Eta nevű hurrikán pusztítása nyomán a délkelet-mexikói Chiapas és Tabasco államokban, a helyszínre sietett Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök.

A jelenleg Kuba, a Kajmán-szigetek és az egyesült államokbeli Florida felé tartó természeti jelenség a hivatalos információk szerint emberek ezreit sújtotta, házakat, utakat rombolt le, terméseket tett tönkre, pusztítása nyomán többen eltűntek.

Fotó: ELIZABETH RUIZ / AFP

A chiapasi kormány polgári védelmi szolgálata a természeti jelenség által sújtott 12 régióról, 4280 lakásról számolt be, a földcsuszamlások több tucat utat zártak el, 10 folyó és patak öntött ki medréből. A hurrikán keltette áradások és földcsuszamlások 12 közösséget vágtak el a külvilágtól.

A mexikói elnök eközben szülőföldjére, Tabasco államba sietett, ahol a helyi polgári védelem szerint újabb két ember vesztette életét, mintegy 90 ezer embert ért kár, nyolcezren elmenekültek, és legalább 12 településben keletkeztek károk.

mexiko Eta hurrikán
Kapcsolódó cikkek