Közélet

Két új Áldozatsegítő Központ nyílik Magyarországon

Az ENSZ Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából jelentette be Varga Judit igazságügyi miniszter

Az ENSZ Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából szeretném Önökkel megosztani a hírt, hogy a meglévő négy mellett, decembertől két új Áldozatsegítő Központ kezdi meg működését: a szegedi és a kecskeméti.

– jelentette be videóüzenetben Varga Judit igazságügyi miniszter.

A részletes adatokat ismertetve hozzátette, hogy az Igazságügyi Minisztérium részéről év elején meghirdetett Áldozatsegítés Éve program keretében idén megduplázták a hazai áldozatsegítő kapacitást. 2020. november 1-jéig 9.693 hívást fogadtak az Áldozatsegítő Vonalon, az Áldozatsegítő Központokban 1.723 bajbajutott kért segítséget személyesen, míg a Kormányhivatalok áldozatsegítő szolgálatát 1.042 ügyfél vette igénybe a mai napig.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Ha valaki a vírushelyzetben vagy más okok miatt, nem tudja vagy nem akarja személyesen felkeresni Áldozatsegítő Központjainkat, hívja a hét minden napján, a nap 24 órájában ingyenesen elérhető Áldozatsegítő Vonalat a 0680225225-ös telefonszámon, ahol munkatársaink készséggel nyújtanak segítséget.

További információ: vansegitseg.hu

Az áldozatsegítés hazai rendszerének és szolgáltatásainak bővítése és fejlesztése ezután sem áll meg. Vigyázzunk egymásra!

– tette hozzá a tárcavezető.

Varga Judit Szeged Kecskemét Áldozatsegítő Központ
Kapcsolódó cikkek