Közélet

Tárt karokkal várják Messit Manchesterben

A City 10 éves szerződést kínálna a Barcelonából nyáron távozó játékosnak, aki ha nem hosszabbít januárban, nyáron ingyen távozhat.

Az angol klub tulajdonosai szinte korlátlan lehetőséget kínálnak a Barcelonából a jövő nyáron szabadon távozó argentin csatárnak

– írta meg az Infostart.

Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Lionel Messinek csak jövő nyárig van érvényes szerződése az FC Barcelonával, ha addig nem újítja meg a kontraktust, akkor július elsején ingyen távozhat minden idők egyik legjobb futballistája eddigi egyetlen profi klubjától. A hatszoros aranylabdás már az idén nyáron el akarta hagyni a Camp Nout, csak későn döntött, és kifutott abból a határidőből, ameddig ingyen felmondhatta volna a szerződését.

A Manchester City tulajdonosa, a City Football Group mindenesetre a The Times értesülései szerint máris

egy gigaajánlattal készül január elsejére, amikortól a 33 éves futballzseni hivatalosan is tárgyalásba kezdhet az esetleges érdeklődőkkel.

A CFG tízéves szerződést kínál Messinek, amely tartalmazza azt a lehetőséget is, hogy az argentin csatár ne csak az egykori kedvenc edzője, Pep Guardiola által dirigált Manchester Cityben, hanem a CFG által irányított nyolc futballklub bármelyikében játsszon, így például a New York City FC-ben, a Yokohama Marinosban vagy a Melbourne Cityben.

A szerződési ajánlat része, hogy Messi a CFG csoport globális nagykövete is lenne.

A hír azért is érdekes, mert nemrég Pep Guardiola úgy nyilatkozott, azt szeretné, ha Messi a Barcelonából vonulna vissza, igaz, azt is hozzátette, hogy továbbra is rajongója az argentin futballjának. Más kérdés, hogy vajon egy 33 éves futballista, aki jelenleg is a világ legjobban kereső labdarúgója, megér-e annyit akár a Citynek, hogy még a jelenlegi, évi 40 millió euró feletti fizetésére is ráígérjen. Guardiola mindenesetre a múlt héten hosszabbított Manchesterben…

A bizonytalanságot növeli, hogy Barcelonában lemondott a klub teljes vezetése, várhatóan januárban lesz a tisztújítás, és az elnökjelöltek egy része éppen azzal kampányol, hogy majd ő ott tartja a klubnál Messit. Ehhez viszont sok pénzre és győzelmekkel kecsegtető jövőképre lesz szükség, márpedig mindkettőnek híján vannak jelenleg a Camp Nouban.

A szerződési ajánlattal egy időben jelent meg egy videó a világhálón, amely azt mutatja, hogy Messi mennyire magányos a Barcelona edzésein.

https://twitter.com/MessiScored/status/1330910398829244420?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1330910398829244420%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Finfostart.hu%2Fsport%2F2020%2F11%2F25%2Ftizeves-szerzodest-kinal-messinek-a-manchester-city

A felvételeken valóban az látszik, hogy lehajtott fejjel hallgatja Ronald Koeman utasításait, és senkire sem néz a társai közül. Mindez jelentheti azt, hogy valóban nem érzi jól magát a régi közegében, de korábban sem beszélgetett vagy viccelődött bárkivel a csapatból, többnyire csak Luis Suarezzel és Arturo Vidallal állt szóba, ők viszont távoztak a nyáron a klubtól.

 

Manchester City Lionel Messi FC Barcelona
Kapcsolódó cikkek