Közélet

Újabb könyv dolgozza fel John Lennon életét

Sok könyv készült eddig a Beatlesről és John Lennonról, de Lesley-Ann Jones műve az egyik legalaposabb és legeredetibb lesz.

Újabb könyv jelenik meg – ezútta a Kossuth Kiadó gondozásában – John Lennonról. A november közepén megjelenő könyv ismertetője szerint 1980. december 8-án este sok milliónyi ember érezte úgy, hogy kifordult a sarkából a Föld, hiszen

New Yorkban meggyilkolták a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb rockzenészét.

A neves újságíró és életrajzi szerző, Lesley-Ann Jones páratlan eredetiséggel és alapossággal tárja fel John Lennon személyiségét, életét, kapcsolatait, tragikus halálát és halhatatlan zenei örökségének titkait.

John Lennon szobra Liverpoolban
Fotó: Paul ELLIS / AFP

A szerző az alapokig leásva mutatja be Lennon szakmai és magánéleti mélypontjait és legszebb pillanatait.

Eddig nem vizsgált forrásokat, soha nem látott képeket és Lennon közeli ismerőseivel készített exkluzív interjúkat felhasználva a lehető legalaposabban mutatja be a világ egyik legnagyobb zenészlegendájának rövid, négy évtizedes életét.

Olyan fontos személyek szólalnak meg a könyvben, mint Lennon első felesége, Cynthia, hajdani barátnője, May Pang vagy Andy Peebles, angol riporter, aki pár nappal a gyilkosság előtt hosszú interjút készített a sztárral. Sok könyv készült eddig a Beatlesről és John Lennonról, de Lesley-Ann Jones műve az egyik legalaposabb és legeredetibb.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek