Közélet

Kétszáz fát ültet a Diákhitel Központ

A Diákhitel Központ közösségi médiafelületein zajló játék keretében összesen 200 zöldellő fát nyerhetnek a fiatalok az oktatási intézményeknek.

A fenntartható jövő egyik záloga a magyarországi zöldfelületek növelése, ezért is hirdette meg a tavalyi sikeres akciót követően másodszor a játékot a Diákhitel Központ – hangsúlyozta Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

A társaság az egyetemek között meghirdetett nyereményjáték kapcsán már eredményt is hirdetett, ahol a tavalyi debreceni győzelmet követően

idén a Szegedi Tudományegyetem nyert 70 fát.

A tízezer hallgatói létszám alatti egyetemek közötti versenyben másodszorra is az egri Eszterházy Károly Egyetem került ki győztesként.

A játékban sokezer egyetemista vett részt 34 felsőoktatási intézményből.


Fotó: Shutterstock

A Diákhitel Központ idén először, december 1-jétől már a középiskolák számára is elindította a faültetési játékot, melynek keretében összesen 100 fát nyerhet a három legtöbb szavazatot elérő középiskola.

A játék keretében az ország összes középiskolájára lehet szavazni a Diákhitel Központ Facebook és Instagram oldalán 2020. december 11-ig.

Magyar Péter vezérigazgató elmondta továbbá, hogy a pénzügyi tudatosság elsajátítása mellett a Diákhitel Központ kiemelten fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generációk mindennapjainak szerves részét képezze a környezettudatosságra való nevelés.

A fák javítják a levegő minőségét, a fás területek képesek enyhíteni az urbanizáció negatív hatásait, élhetővé és ellenállóbbá, valamint a jövő generációi számára egészségesebbé téve a környezetet. A tudásba és az egészséges környezetbe fektetni mindig érdemes.

faültetés felsőoktatás Diákhitel Központ
Kapcsolódó cikkek