Közélet

Egyetlen hét alatt tizenkétmilliót keresett a konzolüzér

Egy PlayStation 5-ökkel foglalkozó eladó több milliós haszonra tett szert a túlárazott gépek eladásával.

Egy PlayStation 5-ökkel foglalkozó eladó több milliós haszonra tett szert a túlárazott gépek eladásával, ezzel nem kis csalódottságot okozva a tisztességes vásárlóknak – írja a Business Insider.

Egy Mark F. néven emlegetett, mindössze 22 éves nyerészkedő 221 darab PlayStation 5 konzolt vásárolt azért, hogy jelentősen túlárazva továbbadja azokat – olvasható a hvg.hu beszámolójában. A lap szerint

a konzolüzér egyetlen hét leforgása alatt 40 ezer dollárnyi hasznot, vagyis közel 12 millió forintos bevételt generált a több mint 200 masina értékesítésével.

A PlayStation 5 konzolokból most világszerte hiány van, mert a koronavírus-járvány miatt kisebb készletet tudott belőle legyártani a Sony. Ezért aztán több helyen ezekben a napokban sem kapni. A magyarországi boltok oldalán jellemzően 2021 tavaszi szállítást írnak, noha a japán gyártó nemrég azt ígérte: még az év vége előtt újabb PS5-ös szállítmány válik elérhetővé.

Fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

A nyerészkedők viszont már az első hullámban, a konzol amerikai, illetve tengerentúli rajtján tettek róla, hogy másoknak ne jusson vagy csak nagyon drágán. Az ő soraikat erősíti a Business Insider által említett személy is, aki

az itthon 149 és 185 ezer forintos eszközöket ennek nagyjából duplájáért, közel 300 ezer forintnyi dollárért kínálta.

Egyelőre nem világos, hogyan sikerült a konzolüzérnek ilyen mennyiségű készletre szert tenni, mert a Sony már az értékesítés kezdete előtt kijelentette: háztartásonként egyetlen gép vásárolható. A BI úgy véli, a nyerészkedő számítástechnikai trükkökkel csapott le a gépekre, vásárlásonként eltérő címmel, névvel és kártyaadatokkal. Az ilyet pedig az óvintézkedések ellenére is nehéz kiszűrni.

PLAYSTATION konzol játék Sony üzérkedés
Kapcsolódó cikkek