Közélet

Mozgalmas volt az élet 2020-ban a Twitteren

Többek között Chadwick Boseman és Kobe Bryant halálhíre, Donald Trump posztjai és a BTS dél-koreai fiúbanda tartotta lázban idén a közösségi oldalt.

A Fekete párduc című képregényfilm sztárjának, Chadwick Bosemannek a halálhíre lett idén a világszerte legtöbbször megosztott és az eddigi legtöbb „kedvelést” begyűjtött poszt a Twitteren – közölte hétfőn a mikroblogportál, amelynek felhasználóit Donald Trump amerikai elnök és a BTS dél-koreai fiúbanda tartotta még lázban idén.

Boseman családjának augusztus 28-i bejegyzését, amelyben leírták, hogy a 43 éves színész vastagbélrák következtében elhunyt, csaknem 7,6 milliószor kedvelték, ami ebben az esetben az együttérzés kifezesét jelentette.

Donald Trump amerikai elnök – aki maga is lelkes Twitter-felhasználó – volt az a személy, akiről világszerte a legtöbbet tweeteltek idén,

rögtön utána Joe Biden várható amerikai elnök, majd a májusban Minneapolisban rendőri intézkedés közben meghalt afroamerikai George Floyd következik a sorban.

Fotó: Josh Edelson / AFP

A BTS dél-koreai fiúbanda egymást követő negyedik éve lett a legtweeteltebb zenei előadó az Egyesült Államokban.

A legtöbbször megosztott és legtöbbet kedvelt bejegyzések rangsorában második lett Barack Obama korábbi amerikai elnök megemlékezése a januárban balesetben elhunyt Kobe Bryantről.

A hashtagek közül a #COVID19 volt a legnépszerűbb, második helyen a #BlackLivesMatter végzett.

 

Biden Trump Kobe Bryant BTS Twitter
Kapcsolódó cikkek