Közélet

Sokan a föld alá menekülnek a járvány elől

A privát bunkerek iránti érdeklődés többszörösére nőtt a koronavírus-járvány idején.

A privát bunkerek iránti érdeklődés többszörösére nőtt a koronavírus-járvány idején: már készül az első németországi bunkerkomplexum is, melyben megfelelő összegért nagyon hatékonyan lehet izolálódni – írja a Sky News.

Amitől a leginkább védenünk kell magunkat, az a többi ember

– fogalmazta meg a Vivos amerikai bunkerhálózat egyik ügyfele. Amikor városuk, Atlanta márciusban karantént hirdetett meg, a férfi feleségével egyik dél-dakotai bunkerébe költözött. A férfi a Sky Newsnak úgy nyilatkozott: immunhiányos betegségben szenvedő felesége rettegett, ahogyan az esetszámok növekedni kezdtek, és minél távolabb akart kerülni azokról a millióktól, akik potenciálisan megfertőzhették volna őket.

Az Infostart szemléje szerint a megfertőződéstől való félelem egy ok volt csak azok sorában, amelyek miatt az egykori katonai bázisból kialakított.

https://www.youtube.com/watch?v=XfLE64zztRA

Nem volt ez a döntés paranoidabb annál, mint ha az ember tűzoltókészüléket tart az otthonában

– vélekedik az amerikai ügyfél.

Az amerikai cégnek jelenleg Dél-Dakota mellett Indianában van kész bunkerkomplexuma. Jéna közelében is befektettek egy egykor a szovjetek által létrehozott bunkerrendszer megvásárlásába, melynek átalakítása jelenleg is zajlik, hogy aztán megnyithassák benne első európai bázisukat.

Dakotai komplexumukban 35 000 dollárért privát bunkerbe költözhetnek az érdeklődők, de vannak 24 ágyas, kollégium-jellegű épületeik is. Az indianai bunkerrendszert négycsillagos hotelhez hasonlítják, melynek kulcsrakész egységeibe fejenként 35 000 dollárért költözhetnek az érdeklődők. A még csak a papírokon szereplőkkel együtt a Vivos Trine komplexumokban 100-500 ember élhet majd további terveik szerint: privát otthonok és közösségi terek rendszere lehet ez, melyben legalább egyévi túléléshez szükséges élelmiszert és minden egyebet is megtalálnak a beköltözők.

 

Címlapkép: YouTube/Tech Insider

járvány bunker
Kapcsolódó cikkek