Közélet

Kiderült, idén kik a Highlights of Hungary jelöltjei

„Hass, alkoss, gyarapíts!” – ezzel a mottóval keresték idén a Highlights of Hungary nagykövetei azokat a kiemelkedő teljesítményeket szerte a Kárpát-medencében, melyekre méltán lehetünk büszkék.

A Highlights of Hungary nagykövetei most sem állítottak fel kategóriákat, minden nagykövet szabadon jelölhetett számára kiemelkedőnek értékelt magyar teljesítményeket a 2020-as, kihívásokkal teli évből – írja a non-profit szervezet közleményében.

A paletta rendkívül széles lett:

civil és állami szervezetek, üzleti vállalkozások is megtalálhatóak rajta, de akadnak szép számmal a kultúra és a sport képviselői közül is jelöltek.

A jelöltek között szerepel például az óföldeáki erődtemplom is. Az erődtemplom a magyar Alföld egyik legjobban őrzött titka. Sokan még a térségben élők közül sem ismerik, pedig az épület igazi különlegesség. A Mátyás uralkodása idején, gótikus stílusban emelt templom egyben vizesárokkal körülvett erődítmény, amit kis hídon lehet megközelíteni és tornyából egészen Szegedig ellátni. Tavaly tetőtől talpig megújult, így a következő generációk is megismerhetik – írja a közlemény.

Fotó: Hlinka Zsolt/Getty Images

A szervezet nagykövetei nemcsak Magyarország határain belül, hanem az egész Kárpát-medencében keresték az elismerésre méltó történeteket.

A határon túli területeken kiemelten fontos, hogy díjazzuk azokat a kezdeményezéseket, amelyek az ott élők szülőföldön való boldogulását segítik

- mondta el Oláh Zsanett, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatója, aki kiemelte: közösségük egyik fontos célja az elismerés kultúrájának népszerűsítése.

Az egyik jelölt például a Réel Chocolate, akik az idei évben a zentai kávézó kialakítása mellett jelentős piaci terjeszkedést is maguk mögött tudhatnak.

Teljesítményükkel hozzájárulnak a vajdasági térség és az ott élő emberek jólétéhez, miközben inspirálják őket arra is, hogy érdemes alkotni és kitartani az álmaik mellett – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A koronavírus alatt rendkívüli teljesítményt nyújtó Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is helyet kapott a jelöltek között.

Az idei év az egészségügyi dolgozóktól erőn felüli teljesítményt követelt meg, úgy gondolom, hogy emellett nem szabad említés nélkül elmenni. A jelölésem során külön az OMSZ 2020-as teljesítményét emeltem ki, mint fáradhatatlan segítség, mint csapat és mint a saját kommunikációját kellő könnyedséggel és profizmussal építő szervezet – mondta Takács Ákos, a Red Bull marketingmenedzsere.

A teljes lista az alábbi honlapon érhető el.

Highlights of Hungary Kárpát-medence
Kapcsolódó cikkek