Közélet

Rontáslevételt ígérve csalt ki tízmilliókat egy kiskunfélegyházi kuruzsló

Vádat emelt csalás és okirattal visszaélés miatt az ügyészség egy nővel szemben, aki rontáslevétel ígéretével ingatlant, pénzt és ékszereket csalt ki.

Vádat emelt üzletszerűen elkövetett csalás és okirattal visszaélés miatt a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki rontás levételének ígéretével idősek ingatlanait, pénzét és ékszereit csalta ki több tízmilliós értékben.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében azt írta: a vádlott – egy kiskunfélegyházi nő – 2019 őszétől takarítónőként dolgozott a sértettnél.

Folyamatosan azt sulykolta a nőnek, hogy rontás van rajta. Később felajánlotta, hogy megtisztítja az ékszereit a rontástól, ezért a sértett odaadta a csalónak csaknem félmillió forint értékű ékszereit és 400 ezer forint készpénzt.

A becsapott nő később megpróbálta kicsalt ékszereit és pénzét visszaszerezni, de tartott attól, hogy vádlott átkot szór rá.

Fotó: Shutterstock (illusztráció)

A vádlott 2020 januárjában arra is rávette a sértettet, hogy a saját és idős anyja tulajdonában lévő házat ráírassa, és úgy jutott hozzá a 25 millió forint értékű ingatlanhoz, hogy az adásvételi szerződésben szereplő 18 millió forintot egyáltalán nem fizette ki.

Amint megszerezte, tovább is értékesítette a házat 15 millió forintért, és kiköltöztette a becsapott nőt. A vádlott tavaly júniusában egy szomszédjától a személyi igazolványát és lakcímkártyáját szerezte meg, azzal hízelegve a 73 éves férfinak, hogy nem hiszi el, milyen idős, hiszen olyan jól tartja magát.

Az iratokkal, egy ismerősét bevonva, aki a szomszédnak adta ki magát, ügyvéd előtt ajándékozási szerződést kötött a sértett ingatlanára.

Az idős szomszédot egy jóakarója figyelmeztette a csalásra, ezért a hamis ajándékozási szerződés alapján végül nem vezették át a tulajdonjogot. Átoklevétel, áldás és szerencse ígéretével egy harmadik embert is becsapott a vádlott: a 86 éves sértettől 840 ezer forintot csalt ki.

A gyermekeivel rossz viszonyban lévő nőnek amiatt is felelnie kell, hogy – valótlanul vádaskodva – a fiát rablás, a lányát és annak élettársát lopás miatt jelentette fel a rendőrségen – olvasható az ügyészségi közleményben.

csalás ingatlan átok ékszak
Kapcsolódó cikkek