Közélet

Biden és Merkel élő televíziós fórumon vesznek részt Münchenben

Élő televíziós fórumot tartanak Joe Biden amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár részvételével nemzetközi biztonságpolitikai konferencián.

Élő televíziós fórumot tartanak mások mellett Joe Biden amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár részvételével a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia (MSC) szervezői február 19-én, a koronavírus-világjárvány miatt elhalasztott tanácskozás hagyományos nyitó napján.

A szervezők pénteki közleménye szerint az MSC Special Edition 2021 című fórum 165 perces lesz, élő kapcsolásokból áll majd, témája pedig a transzatlanti együttműködés megújítása és a megküzdés a globális kihívásokkal.

Ez az első jelentős nemzetközi fórum, amelyen az új amerikai elnök felszólal.

(Illusztráció) Fotó: Getty Images

Joe Biden és a német kormányfő mellett beszédet mond António Guterres ENSZ-főtitkár, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, John Kerry, az amerikai elnök klímavédelmi különmegbízottja és Bill Gates, a járványok megelőzését szolgáló innovációk támogatására alakított nemzetközi koalíciót (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations – CEPI) kezdeményező Bill és Melinda Gates Alapítvány – és a Microsoft informatikai világcég – társalapítója.

Az MSC a biztonságpolitika első számú nemzetközi fóruma, hagyományosan február harmadik hetében kezdődik pénteken, és vasárnapig tart. Az idén a járvány miatt egy később kijelölendő időpontra halasztották.

Az élő televíziós műsor arra hivatott, hogy gondolatébresztő előadásokkal előmozdítsa a vitát az idei, 58. MSC tervezett fő témájáról, a transzatlanti szövetség és a nemzetközi együttműködés megerősítéséről.

Joe Biden biztonság konferencia Angela Merkel
Kapcsolódó cikkek