Közélet

IFFHS: Marozsán Dzsenifer és Cristiano Ronaldo a legjobbak

A nőknél Marozsán Dzsenifer a férfiaknál Cristiano Ronaldo lett az elmúlt évtized legjobb labdarúgója az IFFHS-nél.

Marozsán Dzsenifer lett az elmúlt évtized legjobb női labdarúgója a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

A budapesti születésű játékos az IFFHS honlapjának híre szerint a norvég Ada Hegerberget és a francia Wendie Renard-t megelőzve bizonyult győztesnek.

Marozsánnak rövid időn belül ez már a második kiemelkedő sportszakmai elismerése, miután januárban az IFFHS őt választotta meg az elmúlt évtized legjobb irányítójának is.

Marozsán Dzsenifer
Fotó: Sebastian Gollnow / dpa/AFP

Az esztendő legjobbja titulust a futballista – aki a Frankfurttal egyszer, míg az Olympique Lyonnal négyszer nyert Bajnokok Ligáját, német színekben pedig olimpiai bajnok lett – korábban 2016-ban, 2018-ban és 2020-ban is kiérdemelte. Emellett 2017-ben és 2019-ben második, 2013-ban pedig harmadik volt az éves rangsorban.

A férfiaknál az IFFHS listáján a 2011 és 2020 közötti periódus legjobbja címet az ötszörös aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo, a Juventus csatára kapta,

második lett a spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok hátvéd, a Real Madridot erősítő Sergio Ramos, a harmadik pedig a német válogatottal világbajnok Manuel Neuer, a Bayern München kapusa.

Marozsán Dzsenifer Cristiano Ronaldo labdarúgás iffhs
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek