Közélet

Lengyelország szigorítást fontolgat a cseh és szlovák határán

A lengyel egészségügyi miniszter nem zárta ki, hogy további szigorításokat vezetnek be a cseh és szlovák határon, miután a két országban megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma.

Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter nem zárta ki, hogy korlátozásokat vezessen be az ország Szlovákia és Csehország határain a COVID-19 esetek növekvő száma miatt – közölte a Reuters hírügynökség.

Fotó: Artur Widak/NurPhoto

A határok jelenleg nyitva állnak azok számára, akiknek van negatív tesztjük, de koronavírussal fertőzöttek dinamikája függvényében ez megváltozhat – mondta Niedzielski szombaton a Radio Zet-nek, hozzátéve, hogy a döntéseket a jövő héten hozzák meg.

„Igen, határozottan” – mondta arra a kérdésre, hogy a kormány fontolóra veszi-e a korlátozásokat a déli határokon a két országgal szemben, amelyekben az utobbi napokban erőteljesen megugrott új koronavírus esetek száma.

Niedzielski hozzátette, hogy márciusban vagy áprilisban a pandémia harmadik hullámának csúcsára számítottak, és elmondta, hogy a kormány fontolgatja a társadalmi élet visszaszorítását azokban a régiókban is, ahol a COVID-19 esetek száma a legmagasabb, beleértve az északkeleti területeket is.

Lengyelország a közelmúltban enyhített néhány korlátozáson, így például megnyitotta a sípályákat, valamint a mozik, a szállodák és a színházak akár 50 százalékos befogadóképességüket is kihasználhatták, de a hatóságok figyelmeztették, hogy ezeket az intézkedéseket a járványhelyzettől függően akár vissza is vonhatják.

járvány koronavírus Lengyelország Szlovákia Csehorság
Kapcsolódó cikkek