Közélet

Már nem Elon Musk a Föld legvagyonosabb embere

Többször is kedvezőtlenül alakult a bitcoin árfolyama, amely közvetett módon a Tesla részvények értékének nyolc százalékos eséséhez vezetett.

a Tesla és a SpaceX alapítója és tulajdonosa már nem a világ leggazdagabb embere. A közösségi médiában aktív vállalkozó az elmúlt hetekben jelentette be , hogy az elektromos autókat gyártó cége a digitális valuta elfogadására készül, és be is vásároltak belőle egy jelentősebb összegért. A napokban azonban többször is kedvezőtlenül alakult a kriptopénz árfolyama, amely közvetett módon a Tesla részvények értékének nyolc százalékos esését eredményezte – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Elon Musk ennek következtében elvesztette első helyét a leggazdagabbak között, bár előfordulhat, hogy csak átmenetileg.

Manapság a világ leggazdagabb emberei, és az általuk sikerre vitt cégek a tőzsdén forognak, így a részvényárfolyam változása határozza meg nap mint nap vagyonuk nagyságát, így helyezésüket is a legvagyonosabbak ranglistáján.

Fotó: ODD ANDERSEN / AFP

Azonban közrejátszhat az elektromos autógyár piaci értékének csökkenésébe az is, hogy egyik fő konkurenciája a Lucid Motors is a tőzsdére lépett az elmúlt időszakban – írja a lap.

A Financial Times kedden arról írt, hogy a kaliforniai székhelyű, startupcégként kezdő Lucid többségi tulajdonosa jelenleg a szaúdi szuverén vagyonalap (PIF).

Elon Musk SpaceX gazdág bitcoin Tesla
Kapcsolódó cikkek