Közélet

Nem kelt el a Klubrádió sávja

A médiatanács megvizsgálta a Klubrádió Zrt. pályázati ajánlatát, és megállapította, hogy az több szempontból sem felel meg a pályázati előírásoknak.

Nyertes nélkül zárta le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerdán a Budapest 92,9 MHz rádiós frekvencia pályázati eljárását, miután az eljárásban egyetlenként bennmaradt pályázó, a Klubrádió Zrt. ajánlata is érvénytelennek bizonyult. A döntés ellen a pályázó tizenöt napon belül jogorvoslattal élhet – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

A közlemény szerint

a médiatanács megvizsgálta a Klubrádió pályázati ajánlatát, és megállapította, hogy az több szempontból sem felel meg a pályázati előírásoknak.

Jelezték, hogy a pályázati kiírás alapján vizsgálni kellett a pályázó gazdasági megfelelőségét. A nyilvános cégadatok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a Klubrádió több éven át tartó törvénysértő gazdálkodása miatt a hatályos cégjogi szabályok értelmében bármikor kényszertörlési eljárás indítható ellene – írták.

Fotó: Shutterstock

A hazai és európai médiaszolgáltatási pályáztatási gyakorlat alapvető és általános elvei szerint a korlátosan rendelkezésre álló rádiós frekvencia működtetésére egy bizonytalan és törvénysértő gazdasági helyzetben lévő vállalkozás nem megfelelő – írja a közlemény.

A médiatanács megállapította azt is, hogy a pályázat lényegi műsortervi hibákat tartalmaz.

A benyújtott műsorterv nem felelt meg a rádiózás alapvető követelményeinek, ellentmondásokat tartalmazott, melyek az eddigi bírósági döntések alapján nem mérlegelhető, objektív hibák, így egyetlen pályázat esetében sem fogadhatók el.

A fentiek alapján a médiatanács nem látta biztosítottnak a közösségi célra kiadott frekvencia jogszerű és hatékony hasznosulását, ezért megállapította a pályázati ajánlat érvénytelenségét és a pályázati eljárás eredménytelenségét – közölte a médiahatóság.

Médiatanács: a Klubrádiónak továbbra is megvan az esélye a működésre

A Médiatanács nem vette el a frekvenciát a Klubrádiótól, és továbbra is megvan az esélye a működésre. A rádiót nem érte hátrányos megkülönböztetés, a Médiatanács több gesztust tett a rádiónak.

 

sáv Klubrádió Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pályázat
Kapcsolódó cikkek