Közélet

A brit hírszerzés keresi Q utódját

Az ideális jelölt nem csak a legújabb digitális, technológiai illetve műszaki fejlesztésekben jártas, de módfelett diszkrét is.

Keressük Q utódját

- írta mikroblogján a brit hírszerzés feje. Richard Moore a munkaköri leírást ismertetve hozzáfűzte: a tech-részleg új vezetőjének feladata lesz többek között a hírszerzők tevékenységét segítő fejlesztő csapatok irányítása, illetve az új technológiák gyakorlati hasznosíthatóságának vizsgálata.

As I said in my weekend interview, we’re looking for a new ‘Q’. If you want to serve your country by helping MI6 to develop the operational technology of the future, please take a look – https://t.co/y7ifHaEeDP

— Richard Moore (@ChiefMI6) April 29, 2021

A hírszerzés egy álláshirdetést is feladott, amelyben azt írják: az ideális jelölt nem csak a legújabb digitális, technológiai illetve műszaki fejlesztésekben jártas, de módfelett diszkrét is.

Jelentkezési szándékáról is csak a legközelebbi hozzátartozóival beszélhet, és ha végül megkapja az állást, a hírszerzés akkor sem fogja hivatalosan elismerni a munkaviszonyát.

Fotó: SINEAD LYNCH / AFP

Bár a 007-est robbanó tollakkal, jeladó órákkal, vagy épp különleges kialakítású Aston Martinokkal és más kütyükkel felruházó ellátmányos osztály vezetőjét a James Bond-filmekben csak férfiak alakították,

Richard Moore még 2017-ben elárulta: a posztot jelenleg egy nő tölti be.

Az új jelölt őt válthatja le.

álláshirdetés MI6 brit titkosszolgálat brit hírszerzés James Bond-film
Kapcsolódó cikkek