Közélet

A franciák szigorítanak a beutazási szabályokon

Négy államból érkezők beutazását korlátozzák, emellett a tesztelési szabályokon is szigorítanak.

Négy államból – Argentínából, Chiléből, Dél-Afrikából és a Brazíliából – érkezők beutazását korlátozza Franciaország – írja a New York Times. A kormánynak az a célja a szigorítással, hogy megakadályozza a koronavírus különböző variánsainak országba jutását.

Az említett négy országból Franciaországba érkezőkre rendőrség által ellenőrzött tíznapos karantén vár. A korlátozások érvényesek a francia állampolgárokra és családtagjaikra, valamint azokra az uniós és nem uniós polgárokra, akik állandó lakcímmel rendelkeznek Franciaországban.

A beutazóknak meg kell adniuk azt a címet, ahol a tíznapos karantént letöltik. Akik ezt megszegik, azokra bírságot szabnak ki.

Fotó: Valery HACHE / AFP

A franciák korábban felfüggesztették a Brazíliából induló légi közlekedést. Ezt a korlátozást május elsejéig – az új szigorítások fokozatos bevezetése mellett – feloldják.

Franciaország emellett a tesztelési rendszeren is szigorít. A beutazóknak rendelkezniük kell az utazást megelőző 36 órára érvényes negatív antigénteszttel, illetve 24 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel.

Franciaországban eddig százezer ember halálát okozta a Covid-19-járvány.

járvány légi közlekedés PCR-teszt fertőzés koronavírus Chile Brazília beutazási korlátozások mutánsvírus argentina Dél-Afrika koronavírusteszt Franciaország antigénteszt
Kapcsolódó cikkek