Közélet

A járvány miatt kihagyja Észak-Korea a tokiói olimpiát

A kommunista ország olimpiai bizottsága arra a döntésre jutott, hogy sportolóikat nem teszik ki a Covid-19 fertőzés veszélyeinek.

Nem vesznek részt a tokiói olimpián az észak-koreai atléták a koronavírusjárvány miatt – adta hírül a CNN.

A kommunista ország a tavalyi évben szinte minden kötelékét megszüntette a külvilággal, hogy ezzel is megakadályozza a koronavírus behozatalát az országba. Egyelőre a mai napig sem érkezett hivatalos közlés arról, hogy Észak-Koreában is járványhelyzet lenne.

Kedden az ország olimpiai bizottsága arra a döntésre jutott, hogy sportolóikat nem teszik ki a fertőzés veszélyeinek, ezért a 2021-es tokiói olimpiát kihagyják az észak-koreai sportolók.

Az elmúlt hónapokban tömegével jönnek el a Kim Dzsongun által vezetett államból a külföldi diplomaták és dolgozók arra hivatkozva, hogy jelentős hiányok léptek fel a kereskedelemben, és a mindennapi életet is szigorúan szabályozzák.

Észak-Koreai sportolók a riói olimpián
Fotó: PEDRO UGARTE / AFP

Az idei olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig tervezik megtartani, majd ezt követően a paralimpiát augusztus 24-e és szeptember 5-e között.

Nem lehetnek külföldi szurkolók az olimpián és a paralimpián

A koronavírus-járvány miatt nem lehetnek külföldi szurkolók az idén nyárra halasztott tokiói olimpia és paralimpia versenyein.

 

Kim Dzsong Un koronavírus Észak-Korea olimpia
Kapcsolódó cikkek