Közélet

A Liverpool sztárja sem pártolja a Szuperligát

James Milner bízik benne, hogy végül nem jön létre az elitsorozat.

Az érintett klubok labdarúgói közül elsőként James Milner, a Liverpool csapatkapitánya fejezte ki ellenérzéseit a hétfőn életre hívott Szuperligával szemben.

Nem tetszik az ötlet, és az a személyes véleményem, hogy remélhetőleg nem jön létre ez a sorozat. Nagyjából mindenben egyetértek a tiltakozókkal

– jelentette ki a 35 éves középpályás.

Az angol bajnok vezetőedzője, Jürgen Klopp előzőleg közölte, szintén bízik benne, hogy nem valósul meg a jövőre rajtoló Szuperliga, és hogy játékosaival együtt csak vasárnap értesült a kezdeményezésről.

Fotó: Clive Brunskill / POOL / AFP

A német szakember később leszögezte, nem áll szándékában tiltakozásul lemondani tisztségéről.

„Nem igaz, amit sokfelé hallani, nem hagyom el a csapatot. Ha rosszabbodik a helyzet, akkor én még keményebb leszek, mert felelősséggel tartozom a játékosaimért és a szurkolókkal való kapcsolatunkért. Próbálok segíteni, amit tudok, hogy rendeződjön a probléma. A csapatomnak és nekem személy szerint is semmi közöm ehhez, az emberek igazságtalanul kezelnek bennünket. Amikor hétfőn Leedsben sétáltunk a meccs előtt, a helyi szurkolók szidalmaztak bennünket” – panaszkodott Klopp, hozzátéve, a Liverpool amerikai tulajdonosai hoztak egy döntést, de az egész klub sokkal többől áll, mint az edzőből és a futballistákból.

Hideget és meleget is kapott a Szuperliga

Sir Alex Ferguson szerint a futball történelmével mennek szembe a klubok.

A Szuperligát hat angol – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City –, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid – sztárklub hozta létre, első számú vezetője pedig Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett. A hétfői bejelentés heves ellenreakciókat és bírálatokat váltott ki politikai szinten is, az UEFA pedig jelezte, hogy eltiltják a válogatottól a Szuperligában játszókat.

James Milner Liverpool UEFA szuperliga Jürgen Klopp FIFA
Kapcsolódó cikkek