Közélet

Újra lecsapott Trumpra a Facebook és az Instagram

A volt elnökkel készült interjút gyorsan eltávolították a platformokról.

A Facebook és az Instagram közösségi oldalakról is eltávolították kedden Lara Trump apósával, Donald Trump volt amerikai elnökkel készült interjúját, amelyet először a „Jobboldali Nézőpont Lara Trumppal” című internetes oldalon tettek közzé.

Lara Trump, aki a Fox News amerikai hírcsatorna műsorvezetője is megosztotta a képernyőfotót arról az e-mailről, amelyet a Facebook munkatársaitól kapott. „Tudatjuk önnel, hogy Lara Trump Facebook oldaláról eltávolítottuk azt a bejegyzést, amelyben Trump elnök beszél.” – áll az e-mailben. Az indoklásban úgy fogalmaznak:

A Donald Trump Facebook- és Instagram-fiókjában elhelyezett tartalmakhoz hasonlóan eltávolítjuk azokat a bejegyzéseket is, amelyekben a volt elnök hangja hallható, ezen kívül a fiók tulajdonosa további korlátozásokra számíthat.

Fotó: Mark Makela/Getty Images

A legnagyobb közösségi oldalak és internetes videómegosztó portálok a Capitoliumnál januárban történt események után egymás után döntöttek arról, hogy eltiltják a volt elnököt fiókjainak használatától. Döntéseiket leginkább azzal magyarázták, hogy szerintük Donald Trump gyújtó hangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták a zavargásokat.

A keddi interjúban a volt elnök éles kritikát fogalmazott meg a közösségi médiát üzemeltető cégek és bizonyos sajtótermékekkel szemben.

Trump kiemelte, hogy ezek az orgánumok az újraválasztási kampánya során szerinte szándékosan eltitkolták a Hunter Biden – a jelenlegi elnök, Joe Biden fiának – üzleti ügyeiről szóló információkat.

A volt elnök korábbi vezető kampánytanácsadója szombaton jelentette be, hogy Donald Trump három-négy hónap múlva elindítja saját internetes közösségi oldalát. Corey Lewandowski az új platformot egy „interaktív kommunikációs eszközként” mutatta be, amelyen keresztül az emberek közvetlenül kommunikálhatnak majd a volt elnökkel.

Donald Trump instagram Facebook
Kapcsolódó cikkek