Közélet

Hatvanöt millió dollárért árulják Richard Nixon egykori villáját

Az volt amerikai elnök az óceánparti birtokára vonult vissza.

Eladóvá vált Richard Nixon, az Egyesült Államok 37. elnökének luxusvillája, ahová annak idején a Watergate-botrány után visszavonult és megírta emlékiratait – értesült a Daily Mail.

A „La Casa Pacifica” néven, azaz a béke házaként emlegetett, mediterrán stílusú óceánparti ingatlan

újra piacra került, 65 millió dolláros irányáron.

A jelenlegi tulajdonos, az Allergan Pharmaceuticals vezérigazgatója, Gavin S. Herbert a 80-as években még közvetlenül Nixontól vásárolta meg a házat. Már hat évvel ezelőtt is meghirdette, de akkor nem talált gazdára, most azonban ismét úgy döntött, hogy szeretné eladni, kihasználva a 13 százalékos áramelkedést a piacon, valamint a pandémia hatására megnövekedett igényt az elszigetelt, tágas objektumok iránt.

Fotó: Shutterstock

A villa falai között a szalonban magas rangú diplomáciai és politikai tisztviselők, valamint világsztárok fordultak meg az elnök és felesége által tartott fogadásokon.

A 15 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan kilenc hálószobával és 14 fürdőszobával rendelkezik. A lakáskultúra mindenben a klasszikus spanyol stílusú dekorációt követi, beleértve a boltíves mennyezetet, a kézzel készített falfestményeket, a kerámia járólapokat, valamint a boltíves ajtókat.

A villához 5,45 hektáros birtok, borospince, mozi, galéria, teniszpálya és saját tengerpart is tartozik, valamint exkluzív kilátás nyílik a Santa Catalina-szigetre.

Richard Nixon luxusingatlan Watergate-botrány La Casa Pacifica
Kapcsolódó cikkek