Közélet

Kétezer alatt az új fertőzöttek száma, több mint háromszáz halott egy nap alatt

A magyar lakosság 25 százaléka már kapott oltást.

Folyamatosan zajlik a vakcináció, a beoltottak száma 2 536 751, közülük 1 005 936 fő már a második oltását is megkapta. 1933 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 693 676-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Meghalt 311, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 409-re emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 419 152, de az aktív fertőzöttek száma is már 252 115-re emelkedett.12 202 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1407-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarország a második az uniós oltási ranglistán.

Fotó: VG

A magyar lakosság 25 százaléka már kapott oltást, szemben az uniós 13 százalékos átlaggal. Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót,

szerdától megkezdődhet a lépcsőzetes újraindítás.

Veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek 85 százaléka már megkapta az oltást. A pedagógusok soron kívüli oltása is folytatódik, az érintettek sms-ben már megkapták a behívót. Szerdán újabb Pfizer-szállítmány érkezik. A következő napok oltási tervéről az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján számolunk be.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n honlapon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

koronavírus
Kapcsolódó cikkek