Közélet

Magyarországi milliós pénzmosással gyanúsított nigériai férfit fogtak el Görögországban

Az elkövető ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján tavaly novemberben Görögországban lefülelték.

Elfogtak egy nigériai férfit Görögországban, aki rávette magyar társát, hogy bankszámlát nyisson, amelyre bűncselekményekből származó pénzt utaltak át 2015-ben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

https://www.youtube.com/watch?v=Ce_ogorUAQw

A számlára több mint 14 millió forintnak megfelelő euró érkezett, amelynek egy részét a bankszámlát nyitó férfi készpénzben felvette és átadta külföldi megbízójának, a maradék összeget pedig egy másik számlaszámra utalta tovább.

A nigériai férfi ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján tavaly novemberben Görögországban lefülelték, majd április 15-én a ferihegyi repülőtéren átadták a fővárosi rendőröknek.

A nyomozók a bankszámlát nyitó 35 éves nagykátai és a 39 éves nigériai férfit pénzmosás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A külföldi férfit őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását – áll a közleményben.

Címlapkép: Pixabay

PÉNZMOSÁS bűnügy
Kapcsolódó cikkek