Közélet

Németország is bevetné azt a gyógyszert, amivel Trumpot kezelték

Jens Spahn egészségügyi miniszter jelezte: Németország is széles körben használná a Regeneron Pharmaceuticals koronavírus-antitesteket tartalmazó szérumát a betegség kezelésére, ha sikerül megállapodnia a gyártóval.

A miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban fejlesztett gyógymód – amellyel a volt amerikai elnököt, Donald Trumpot is kezelték, miután azonosították nála a koronavírus-fertőzést – korlátozott számban már most is elérhető Németországban, de sokkal többre lenne szükség belőle, hogy az egész országban alkalmazni tudják a koronavírusos betegeknél.

Fotó: John MACDOUGALL / AFP

A Regeneron koronavírus-antitesteket tartalmazó szérumának használatát az Egyesült Államokban már korábban engedélyezte az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA), a 12 évnél idősebb, enyhe, illetve közepes tünetekkel rendelkező fertőzöttek kezelésére, amennyiben fennáll náluk a súlyos betegség kialakulásának veszélye. A szérumot ezekben az esetben intravénásan adagolták, jó eredménnyel: átlag két héttel meggyorsította a betegek felépülését.

A gyártó a múlt héten közölte: az FDA-tól engedélyt kért arra, hogy a szimptómákkal járó fertőzés kialakulásának megelőzésére is használhassák a REGEN-COV nevű szert. Kutatásaik szerint ugyanis a szérum erre is alkalmas, ráadásul 81 százalékos hatékonyságot mutat, ha nem infúzióként, hanem bőr alá fecskendezett injekcióként adják be, egyetlen dózisban.

Erről itt olvashat bővebben:

https://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/megelozesre-hasznalnak-azt-a-gyogyszert-amivel-trumpot-is-kezeltek-3676192/

Németország koronavírus elleni vakcina Donald Trump koronavírus járvány Jens Spahn regeneron pharmaceuticals koronavírus gyógyszer
Kapcsolódó cikkek