Közélet

A Hamász újabb támadásokat tervez Izrael ellen

Benjamin Netanjahu kijelentette, hogy addig folyik a palesztin támadók ellen a megtorlás, amíg szükséges.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton este kijelentette, hogy addig folyik a palesztin támadók ellen a megtorlás, amíg szükséges.

Netanjahu az izraeli védelmi minisztérium Tel-Aviv-i főhadiszállásán beszélt, és figyelmeztette a Hamász dzsihadista palesztin szervezet vezetőit, hogy

nem tudnak elbújni se a felszínen, se a föld alá. Senki sem védett.

Netanjahu egyúttal megköszönte Joe Biden amerikai elnök és több más külföldi vezető támogatását a konfliktusban.

Tel-Avivban egyébként rakétatámadás veszélye miatt szombaton többször megszólaltak a figyelmeztető szirénák. A Hamász napközben háromszor is rakétákat indított a nagyváros felé, majd pedig közölte, hogy vasárnapra virradóra újabb támadásokat hajt végre Tel-Aviv ellen.

Fotó: Said KHATIB / AFP

Hétfő este rakétaháború kezdődött Izrael és gázai szélsőséges iszlamista szervezetek között, miután Jeruzsálemben összecsapások voltak palesztinok és az izraeli biztonságiak között az iszlám vallás Mekka és Medina után harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél.

A napok óta tartó fegyveres konfliktusban

az izraeli hadsereg többszáz gázai célpontot, köztük alagutakat és rakétakilövő állomásokat támadott meg.

Megsemmisített több sokemeletes házat, és megölt mintegy 60 gázai fegyverest, köztük a Hamász, illetve az Iszlám Dzsihád több vezetőjét is.

Egy izraeli légi csapás a Gázai övezetben romba döntött szombaton egy 12 emeletes épületet,

amely több médium irodájának, köztük az AP amerikai hírügynökségnek és az al-Dzsazíra pánarab hírtelevíziónak is otthont adott. A hadsereg azt közölte, hogy a toronyház bombázásával a Hamász katonai hírszerzését vették célba.

Izrael palesztína Benjamin Netanjahu
Kapcsolódó cikkek