Közélet

Csökkent az új fertőzöttek és az elhunytak száma

Az elmúlt 24 órában 258 az új fertőzöttek száma és elhunyt 41 többségében idős, krónikus beteg.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 023 145 fő, közülük 3 012 483 fő már a második oltását is megkapta – írja a koronavirus.gov.hu.

  • Az elmúlt 24 órában 258 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 346 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 41 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 560 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 670 205 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 102 581 főre csökkent.
  • Jelenleg 1420 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 169-en vannak lélegeztetőgépen.
  • A vasárnapi napon 416 volt az új fertőzöttek száma, míg 44-en elhunytak. Az oltásoknak köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát, az 5 millió beoltottat elérésének köszönhetően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata.

    Fotó: Vajda János / MTI

    Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. A védőoltást igazoló alkalmazás ingyenesen letölthető.

    Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett – a készlet erejéig – Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások foglalhatóak.

    Elértük az ötmillió beoltottat, jön a nyitás következő lépése

    A miniszterelnök bejelentette, hogy elköszönhetünk a közterületen a maszkoktól, és számos egyéb intézkedés is következik az élet újraindítása érdekében.

     

    ápolt kórház vakcina koronavírus oltás lélegeztetőgép gyógyult elhunyt fertőzött
    Kapcsolódó cikkek