Közélet

Elmarad a Sziget Fesztivál

Már biztos, hogy az idén sem rendezik meg a Sziget Fesztivált. A szervezők most közölték a döntést, egyúttal jelezve, máris a jövő évi programokra koncentrálnak, mert 2022-ben nagy visszatérést tervez Európa egyik legjelentősebb fesztiválja.

„Sajnos lejárt az idő, döntenünk kellett az idei Szigetről” – nyilatkozta Kádár Tamás, Európa egyik legnagyobb fesztiváljának főszervezője.

https://www.facebook.com/SzigetFestival/videos/3911431308969429

Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket – látva a bizonytalanságok sokaságát akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén –, arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk

– tette hozzá.

Fotó: Mónus Márton / MTI

Magyarország legfontosabb turisztikai rendezvénye nagy visszatérést tervez 2022-ben.

A ’22-es szezont tehát úgy várjuk, mint fesztiválévet eddig még soha, terveink szerint a fájdalmasan hosszú szünet utáni »nagy visszatéréshez« méltó rendezvényekkel

– mondta a fesztivál főszervezője.

Kádár kiemelte, hogy a két fesztiválmentes év a szervezők, a fesztiválokhoz kapcsolódó cégek és dolgozók életét rendkívüli módon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét, a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig szinte ellehetetlenítette. „Ugyanakkor hiszünk abban, hogy – a látogatók biztató támogatásával is megerősödve – a jövő nyár mégis újra a nagy közös együttlétekről, a felejthetetlen élményekről, valamint mindenekelőtt a szabadságunk ünnepléséről szól majd.”

Másfél milliárdos veszteség

Az eredetileg 60 fős Sziget iroda létszáma mostanra egyharmadára csökkent, miután 40 embertől két lépcsőben meg kellett válniuk.

 

járvány turizmus Sziget Fesztivál koronavírus járvány Kádár Tamás pandémia fesztivál
Kapcsolódó cikkek