Közélet

Neymar állítólag orális szexre akarta kényszeríteni a Nike egyik alkalmazottját

Az ügy hátterében még egy 2016-os szponzorációs turnén történt események állnak, a csatár nem működött közre az eset tisztázásában.

A Nike megszüntette szponzori szerződését Neymarral erősítette meg a sportszergyártó csütörtökön – írja a The New York Times.

A megállapodásnak az vetett véget, hogy a brazil futballista nem volt hajlandó együttműködni egy eset kivizsgálásában, mely szerint szexuálisan zaklatta a vállalat egy alkalmazottját.

A cég elmondása szerint ezért

nem is sikerült a vizsgálatnak eredményre jutnia, éppen ezért nem hozták azt nyilvánosságra korában.

A Nike 2005-ben kezdte el az együttmüködést Neymarral, aki akkor még a Santos FC játékosa volt és a szponzoráció folytatódott a focista Barcelona és később a Paris St.-Germain csapatában töltött évei alatt is. 2020-ban azonban a játékos a Pumához igazolt, mindenféle magyarázat nélkül arra nézvést, hogy

miért hagyta ott a Nike-ot szerződése lejárta előtt.

Fotó: DENIS CHARLET / AFP

A hírek szerint 2018-ban tett panaszt a focista ellen a vállalat egy régi alkalmazottja, mely szerint amikor 2016-ban, egy Egyesült Államok-béli szponzorációs turnén kísérte a részegnek tűnő csatárt a hotelszobájába.

A nő szerint ekkor Neymar orális szexre próbálta kényszeríteni és nem engedte, hogy elhagyja a szobát.

A vállalat végül 2019-ben, egy külsős ügyvédiroda segítségével indított nyomozást az ügyben. A focista képviselői tagadták, hogy az eset megtörtént volna, ám Neymar személyesen nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre, ami végül a szponzoráció megszűnéséhez vezetett.

Ugyancsak 2019-ben egy brazil modell, Najila Trindade vádolta meg erőszakkal a focistát, aki szerint konszenzuson alapuló szex volt köztük, aminek bizonyítására közösségi médiás beszélgetéseket is közzé tett. Abban az ügyben végül nem emeltek vádat a sportoló ellen.

Trindadének azonban Brazíliában bíróság elé kellett állnia, rágalmazás, zsarolás és csalás miatt, amiből végül csalás miatt el is ítélték.

 

sportszponzoráció szexuális zaklatás Nike Neymar
Kapcsolódó cikkek