Közélet

Orbán Viktor: a klímavédelem költségeit a klímaromboló vállalatoknak kell megfizetniük

Magyarország azon csoporthoz tartozik, mely szerint a klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük.

A klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos találkozója előtti videójában.

A kormányfő a „Brüsszel. Csatára fel! Megvédjük a magyar családokat” címmel a Facebook-oldalán közzétett videójában elmondta: Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel megérkeztek Brüsszelbe. Ott még maszkban lehet csak közlekedni a közterületeken is.

Amikor a járványról fognak beszélni, Magyarország leginkább a gratulációkat szokta fogadni, hiszen az átoltottságot tekintve egész Európában az első, második helyen vagyunk az uniós országok között. Lesz szó a migrációról is, de ami még fontosabb, a környezetvédelem és a klímavédelem kérdése – mondta a miniszterelnök.

Magyarország azon csoporthoz tartozik, mely szerint a klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük.

Van olyan csoport, amelyik inkább az emberekkel, meg a családokkal fizettetné meg – hívta fel a figyelmet, megjegyezve: ez egy átlagos magyar család esetében havonként akár 20 ezer forint is lehet. Mi ezt nem tudjuk elfogadni, azt a megoldást támogatjuk, amely a klímát rombolókra terheli a védekezés költségeit. A csata elején vagyunk reméli, hogy Magyarországnak végül sikerül érvényesítenie az érdekeit – mondta Orbán Viktor.

Elértük az ötmillió beoltottat, jön a nyitás következő lépése

A miniszterelnök bejelentette, hogy elköszönhetünk a közterületen a maszkoktól, és számos egyéb intézkedés is következik az élet újraindítása érdekében.

 

EU-csúcs fizetni video Orbán Viktor klímavédelem költség Facebook vállalatok
Kapcsolódó cikkek