Közélet

Rendbontásba torkollott a szurkolói tüntetés Manchesterben

A Manchester United drukkerei elfoglalták a stadiont a Liverpool elleni rangadó előtt.

Szurkolói rendbontás miatt csúszik a kezdés a Manchester United-Liverpool mérkőzésen az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az MU hívei vasárnap délben kezdtek gyülekezni az Old Trafford stadion környékén, és

transzparenseket kihúzva, illetve görögtüzeket gyújtva tiltakoztak a klubtulajdonos Glazer család ellen, amely 2005 óta irányítja az egyesületet.

A manchesteri csapat drukkerei régóta elégedetlenek az amerikai tulajdonosokkal, és a nemrég hamvába holt Európai Szuperliga – amelyhez a Manchester United is csatlakozott – csak olaj volt számukra a tűzre.

Fotó: Oli Scarff / AFP

Az este fél hatra kiírt kezdés előtt egy órával több száz szurkoló egy alagúton át – néhány fémkordont félredobva – bejutott a pályára, és fáklyákat gyújtott. A biztonsági személyzet tehetetlennek bizonyult a rohammal szemben, de mintegy húsz perccel később néhányan önszántukból távoztak a stadionból.

Néhány szurkoló a hazai csapatnak a meccs előtt otthont Lowry hotelnél tüntetett.

A házigazdák eleinte azt közölték, hogy csúszik a kezdés, végül a Manchester United 19 óra előtt nem sokkal hivatalos közleményben bejelentette, hogy biztonsági okokból elmarad a vasárnapi találkozó.

szurkolók Glazer család Premier League redbontás Manchester United
Kapcsolódó cikkek