Közélet

Egymilliárd dollárt kaszált az ázsiai leves cég

A Monde Nissin a Fülöp-szigetek tőzsdéjének legnagyobb mértékű tőkeemelését hozta össze, a vállalat nemzetközi szinten is terjeszkedik.

A Délkelet-Ázsiában népszerű Lucky Me! instant levest, illetve a húshelyettesítő Quorn márka termékeit gyártó Monde Nissin kedden ment tőzsdére a Fülöp-szigeteken, és egymilliárd dolláros tőkét vont be a lépéssel – írja a CNN.

Ez nem csak a szigetországban rekord, de a legnagyobb értékesítés a délkelet-ázsiai régióban az élelmiszeripar területén. A vállalat vezérigazgatója, Henry Soesanto szerint a bevételt a gyártás, különösen a Quorn-termékek növelésére fordítják.

A cég 2015-ben 847 millió dollárértt vette meg a húsmentes csirkéjéről ismert márkát, és Soesanto szerint az alternatív fehérjék piacának következő 10 évben várható robbanásáról nem kívánnak lemaradni.

 

Fotó: Shutterstock

A vállalat a tésztalevesek termelését is fel kívánja pörgeti Délkelet-Ázsiában, és noha a Fülöp-szigeteken piacvezetők, a helyi lakosság által évente elfogyasztott 36 adag még mindig kevesebb mint a vietnamiak vagy indonézek által elfogyasztott évi 50.

A cég termékei több mint 30 országban vannak jelen, a fő piacainak Fülöp-szigetek és Thaiföld számít és növelni igyekszik exportját eddigi piacaira és új országokba is betörni.

IPO instant leves tőzsdei bevezetés Fülöp-szigetek
Kapcsolódó cikkek