Közélet

Február óta nem voltak ilyen rosszak a járványügyi adatok Angliában

Még várat magára a nyitás az Egyesült Királyságban. Rekordot döntött az új fertőzöttek száma szerdán, 9055 új esetet jelentettek, amely február óta a legmagasabb napi összesített érték – írja a Sky News.

A megoldást egyedül az oltási program felpörgetésében látják: 972 000 szöveges üzenetet küldtek ki az állampolgároknak, hogy foglaljanak időpontot a vakcina felvételére. Az egészségügyi szakemberek tartanak attól, hogy a fiatalok vonakodni fognak, mert úgy érzik, hogy ők kevésbé vannak kitéve a vírusnak.

Kedden nagy mérföldkőhöz érkeztek:

harminc millió felnőtt megkapta a második oltását.

Fotó: Shutterstock

Matt Hancock, a brit egészségügyi miniszter megerősítette: a koronavírus elleni oltásokat kötelezővé teszik az ápolóotthonok személyzete számára, amelyet kiterjesztenének a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat állományára is.

Angliában jelenleg 25 vírusvariánst azonosítottak be és további nyolcat vizsgálnak.

Elhalasztják a nyitást a britek egy egész hónappal

A londoni kormány korábbi terveivel ellentétben mégsem oldják fel Angliában a járványhelyzet miatt bevezetett törvényi korlátozásokat június 21-én.

Nagy többséggel megszavazta szerdán a londoni alsóház a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt, még érvényben lévő utolsó néhány korlátozás feloldásának legfeljebb négyhetes elhalasztását. A képviselők többórás vita után 461-60 arányban hagyták jóvá szerda este a kormány halasztási indítványát.

 

Anglia koronavírus halasztás újranyitás
Kapcsolódó cikkek