Közélet

Jeff Bezos is felszáll cége első űrutazásán

A világ egyik legvagyonosabb embere, Jeff Bezos is az űrbe utazik cége, a Blue Origin első kereskedelmi űrutazásán – adta hírül a CNN.

A New Shepard (Új pásztor) névre keresztelt rakéta július 20-án fogja elhagyni a Földet, 15 nappal azután, hogy Jeff Bezos visszavonul az Amazon vezérigazgatói székéből.

Az amerikai dollármilliárdos mellett öccse, Mark Bezos is az űrhajón fog utazni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jeff Bezos (@jeffbezos) által megosztott bejegyzés

Öt éves korom óta álmodozom arról, hogy egyszer eljutok az űrbe. Július 20-án végre elutazhatok a legnagyobb kalandra a legjobb barátommal

- írta Jeff Bezos Instragramon. Ha minden jól alakul, Bezos lehet az egyik első dollármilliárdos, aki eljuthat az űrbe miután vagyonokat fektetett a technológiába. A Blue Origin rakétáján 6 utas fog utazni, és 11 percet töltenek majd az űrben, közel száz kilométerrel a Föld felett.

Még akinek a SpaceX vállalata már hosszabb ideje foglalkozik űrutazással sem járt a Föld körül. Bejelentette űrutazási szándékát a brit mágnás, Richard Branson is, akinek a Virgin Galactic cége egyik legfőbb konkurenciája a Blue Originnek, azonban az ő utazásuk csak 2021 év végén valósulhat meg.

Több száz millióért kelt el a legdrágább jegy az űrutazásra

Az egyik helyre meghirdetett árverés első fordulójában a világ 135 országából több mint 5200 ajánlat érkezett Jeff Bezos űrkirándulására.

 

Címlapkép: Shutterstock

rakéta Blue Origin Jeff Bezos föld űrutazás
Kapcsolódó cikkek