Közélet

Restaurálják az Új Szent János Kórház homlokzatát

Felgyorsítják a munkálatokat, amelyek 30-40 ezer négyzetmétert érintenek.

Elkezdődött az Észak-Közép-budai Centrumkórház felújítása, az Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb teljes homlokzati korszerűsítése – jelentette be a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán megosztott videóban kedden.

Fürjes Balázs elmondta, hogy a Szent János Kórházban évi egymillió járóbeteget és 50 ezer fekvőbeteget látnak el.

Felgyorsítják a munkálatokat, amelyek 30-40 ezer négyzetmétert érintenek.

Jelezte azt is, a jövő év első felére elkészülhetnek a Szent János Kórház, az Észak-budai Centrumkórház új központi tömbjenek tervei.

https://www.facebook.com/furjesbalazsbp/videos/536959391009687

Az államtitkár felidézte, amikor kiderült, hogy a kútvölgyi homlokzatának felújításához a szerkezetet is meg kell erősíteni, leálltak a munkálatok. Hangsúlyozta, most megszerezték a pénzt a kormánytól, így

11 ezer négyzetméternyi homlokzat újulhat meg, 11 milliárd forintból.

Hozzátette, elkészültek a tervek, meg van az építési engedély, most kezdődött az állványozás, illetve a maradék bontás, majd megerősítik a szerkezetet, új hőszigetelést és klímaberendezéseket is kap az épület és kicserélik a nyílászárókat, végül pedig kialakítják az új homlokzatot.

A munkálatok néhány hónapon belül, még idén befejeződhetnek

– emelte ki Fürjes Balázs.

Kórházak felújítására jutnak többletforrások

Több egészségügyi intézmény felújításához szükséges többletforrásokról döntött a kormány – derül ki a Magyar Közlönyből.

 

felújitás Fürjes Balázs
Kapcsolódó cikkek