A XV. kerületi rendőrök őrizetbe vették a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint milliókkal csapott be egy idős asszonyt. A fiatal nem először károsíthatott meg idős embereket – írja a police.hu.

A 26 éves K. Zoltán egy ilyen termékeket forgalmazó cég vezetőjeként 2020 novemberében találkozott egy 85 éves asszonnyal. Az idős hölgy korábban is többször vásárolt eszközöket, amelyekről azt állították neki, hogy gyógyító hatásúak.

Fotó: police.hu

A férfi lakásán kereste fel a sértettet, akinek azt ígérte, segít visszaszerezni a drágán vett termékek árát.

 Amikor egy újabb alkalommal meglátogatta a nénit, ügyvédi költségre hivatkozva több mint tízmillió forintot vitt el tőle, hogy majd jelentkezik a visszajáróval. A sértett 2021 áprilisáig várt, végül feljelentést tett.

A XV. kerületi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt; K. Zoltánt július 1-jén fogták el. A férfit jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított, aki ellen hasonló csalások miatt több eljárás folyt korábban, tagadta a bűncselekmény elkövetését.