Közélet

Így szerepeltek a magyarok vasárnap az olimpián

Siklósi Gergely ezüstérmet szerzett egyéni párbajtőr vívásban, Hosszú Katinka 5. lett 400 méter vegyesúszásban, míg a férfiaknál Verrasztó Dávid a 4. helyet érte el a számban. Ötödik helyezést ért el a férfi 10 méteres sportlövésben induló Péni István és a cselgáncsozó Pupp Réka.

A második napon sem maradt érem nélkül Magyarország a tokiói olimpián. Férfi párbajtőrben Siklósi Gergely ezüstérmet szerzett, miután nem bírt a döntőben a francia Cannone-nal szemben.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Hosszú Katinkának 400 méter vegyesúszásban nem sikerült a címvédés, végül az 5. helyen végzett, a fiatal Mihályvári-Farkas Viktória pedig a 6. helyet tudta megszerezni. A férfiaknál V

Ötödik helyezést ért el a sportlövő  Péni István és a cselgáncsozó Pupp Réka is. Ugyanezt a helyezést érte el a tekvondós Salim Omar is. A tollaslabdázó Sárosi Laura és Krausz Gábor is vereséggel kezdett, ahogy a férfi vízilabda-válogatott is, akik Görögországgal szemben maradtak alul 10-9-re.

A női kézilabda-válogatott kiélezett küzdelemben 30-29-re kikapott a franciáktól.

A tornász Kovács Zsófia bejutott az egyéni összetett döntőjébe, akárcsak a férfi 4x100-as gyorsváltó úszásban. Az asztaliteniszező Póta Georgina kiesett.

Tokio 2020 olimpia
Kapcsolódó cikkek