Közélet

Több mint félmilliárd forintot szánnak a balatoni klímavédelemre

A kormány több mint 538 millió forint, pályázaton elnyerhető forrást biztosít a balatoni önkormányzatok számára a klímavédelmi intézkedésekkel összefüggő beruházások támogatására — derül ki az Innovációs és Technológia Minisztérium (ITM) közleményéből.

Schanda Tamás az ITM miniszterhelyettese elmondta:

A kormány nemcsak beszél a klíma és természet védelméről, hanem tesz is érte. A most meghirdetett támogatással az ország egyik legfontosabb természeti kincsének megőrzéséhez, az első számú vidéki turisztikai térség fenntartható fejlődéséhez járulunk hozzá.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu / MTI

A Balaton és vízgyűjtő területe rendkívül érzékeny a a környezeti változásokra mennyiségi és minőségi szempontból egyaránt. A lokális ökoszisztémák egyensúlyát pedig a klímaváltozás következményei felboríthatják, így a veszélyes folyamatok megelőzése, megfékezése létfontosságú a Balaton esetében is.

A Balaton Fejlesztési Tanács és az ITM pályázata ezt a célt szolgálja Schanda szerint, mely a gyakorlatban zöldfelületek kialakítását, rehabilitációját, környezetbarát, elektromos közlekedési eszközök beszerzését és a használatukhoz szükséges töltőpontok kiépítését jelentheti.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek