Egy éves partnerségi megállapodást kötött az okoseszköz gyártó OPPO és az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) – olvasható a cég közleményében. Az együttműködés a fiatal vállalkozók olyan közhasznú vállalkozóvá válását célozza, akik a technológiai innováció segítségével kívánják megoldani a környezetvédelem és a fenntarthatóság kihívásait.

Ezért az OPPO a fiatal vállalkozókat segíti abban, hogy minél nagyobb szerepet kapjanak az ENSZ 2030-ig meghirdetett fenntarthatósági célkitűzéseinek elérésében, továbbá ötleteik kidolgozásában is segít.

Fotó: Shutterstock

A fiatalok nem csak szemlélői a körülöttük folyamatosan változó világnak, hanem alig várják, hogy tehetségükkel és kreativitásukkal maguk is hozzájáruljanak egy jobb világ megteremtéséhez.

– mondta William Liu, az OPPO alelnöke és globális marketingért felelős elnöke.

Az együttműködés egyik első lépéseként az OPPO az UNDP National Dialogue China 2021 című online eseményét támogatta, melynek keretében 2021. augusztus 23. és 27. között arra ösztönözték a fiatalokat, hogy minél jobban használják ki digitális készségeiket az éghajlatváltozással kapcsolatos problémák kezelésére.

A rendezvény a National Dialogue China az UNDP és partnerei által közösen létrehozott Youth Co: Lab része, amely a legnagyobb ifjúsági társadalmi vállalkozói mozgalom az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

Az OPPO az esemény partnereként média tartalmak előállítása és digitális marketing területén nyújtott képzést a programban résztvevők fiatalok számára, továbbá a nyolc győztes csapat számára körülbelül 46 ezer dollárt ajánlott fel. A nyertes projektek mindemellett részt vehetnek a Youth Co: Lab 2022 programjában, ahol több mint 20 ország és régió más fiatal vállalkozóival találkoznak, hogy megvitassák hogyan segítheti a társadalmi innováció és a vállalkozói szellem a fiatalokat a fenntartható fejlődési célok elérésében. 

Ezen túl az OPPO egy Innovációs Inkubációs Tábor segítségével tervezi támogatni az éghajlatváltozással foglalkozó ifjúsági vállalkozói projekteket.