Ölelés- és érintésterápiás vállalkozása nyílt Rómában. A projekt két vállalkozó ötletén alapul, akik úgy gondolják, az, hogy a koronavírusjárvány miatt az emberek nemigen érinthették meg egymást, tartós magányérzetet és depressziót okozott – számolt be az Euronews.

A foglalkozások fél és egy óra közötti időtartamúak. Az első 30 perc körülbelül 60 euróba kerül. Walter Tabbi törzsvendég, a járvány kezdete óta vesz ölelést és érintést.

Fotó: Shutterstock

A foglalkozás előnyei hosszú távúak. Csak jelen kell lenned, és nem kell semmi másra figyelned, kizárólag magadra. Ez nagyon hasznos a célok kitűzése és az azokra való fókuszálás szempontjából

 – mondta a férfi.

„A szeretet iránti igény mindig is megvolt, csak a járvány először »akut problémává« változtatta, mert az embereknek el kellett szigetelniük magukat, mostanra pedig a probléma már krónikussá vált. 

Hogy ilyen jellegű vállalkozás lesz majd Olaszországban azt senki nem gondolta volna, de elsőként szembesültünk a vészhelyzettel, ami minden bizonnyal arra késztette az olaszokat, hogy még mások előtt reagáljanak és megoldást találjanak” – mondta Sebastiano Maffettone, a római Luiss magánegyetem politikai filozófia professzora.

Egyes vélemények szerint a szorongás és a depressziós rendellenességek növekedni fognak a járvány utáni időszakban. Akár így lesz, akár nem, az „ölelőhely” és a hozzá hasonló vállalkozások pozitív hatással lehetnek a társadalomra és az emberi kapcsolatokra.