Napjainkban szinte minden nagyobb városban megtalálható egy óriáskerék, és ez alól mostantól Dubaj sem kivétel, amely híres arról, hogy beruházásai újabb és újabb rekordokat döntenek meg —  írja a CNBC.

Fotó:  GIUSEPPE CACACE / AFP

A Bluewaters Island mesterséges szigetre épített 250 méter magas Ain Dubai óriáskerék október 21-től várja a látogatókat. 

A szerkezet majdnem kétszer akkora, mint a London Eye, és 82 méterrel magasabb a az eddigi rekordtartónál, a Las Vegas-i High Roller keréknél.

A kerék 48 zárt kabinnal rendelkezik, némelyikben 40 utas is elfér egyszerre. Az óriáskerék összkapacitása 1750 fő, a koronavírus-járvány miatt azonban jelenleg limitált kapacitással üzemel. Menetideje 38 perc, és madártávlatból Dubaj tengerpartja és a város látképe is megcsodálható. 

Az egyesült arab emírségekbeli város eddig is rengeteg lehetőséget kínált a kalandvágyó turisták számára:

2021 júliusában átadták a világ legmélyebb búvármedencéjét, a 60 méter mély Deep Dive Dubai-t, illetve a világ leghosszabb csúszókötelét, az XLine-t is kipróbálhatják a Dubajba érkezők.

Dubaj nemcsak a kalandvágyók, hanem a kultúra iránt érdeklődők számára is tartogat programokat: október 1. és március 31. között kerül megrendezésre a 2020-as Dubaj Expo, melynek középpontjában a művészetek, a gasztronómia és a technológiai újdonságok állnak.