Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megnyitóját vasárnap 15.00 és 18.00 között tartják a Hősök terén – jelezte a BKK pénteki közleményében, hozzátéve, a rendezvényre több tízezer embert várnak a szervezők, akik a Hősök tere mellett az Andrássy úton és a Dózsa György úton követik az eseményeket.

Fotó: BKK

A BKK azt kéri a látogatóktól, hogy a közösségi közlekedést válasszák úti céljuk eléréséhez; ezt segítve vasárnap napközben – a rendezvény kezdete előtti és a végét követő órákban – a BKK sűrűbb közlekedést biztosít elsősorban a rendezvény környékét érintő kötöttpályás vonalakon: a Hungária körúton közlekedő 1-es villamos vonalán, az 2-es és 4-es metróvonalon, a nagykörúti 4-es és 6-os villamos vonalán, illetve sűrűbben jár az Andrássy út térségében az M1-es metró is, azonban biztonsági okokból egyes állomásokat (különösen a Hősök tere, Bajza utca) az utasforgalom elől lezárhatnak.

Hozzátették, gyakrabban járnak majd az M3-as metrópótló buszok a Határ út és a Lehel tér között, valamint a Rákóczi út–Thököly út útvonalon a belváros és Zugló, illetve Újpalota között közlekedő 7E autóbuszok.

A BKK azt javasolja az eucharisztikus kongresszusra látogatóknak, hogy – lehetőség szerint – jegyüket vagy bérletüket elővételben vagy mobiljegyként váltsák meg.